Spelnyheter

A While on the Nile – nyhet på PlayHippo

Vad är nu detta – ytterligare en videoslot med ett egyptiskt tema? Jodå, men spelutvecklaren NextGen Gaming har faktiskt undvikit alla de värsta klichéerna och har skapat en slot som har ett par egenheter, och då mycket positiva sådana. Du kan prova på A While on the Nile med riktiga pengar eller gratispengar på PlayHippo.

A While on the Nile har inte faraoner och ”cleopatror” i absolut fokus. I stället är det floden Nilen som spelar huvudrollen, även om en farao självsagt finns med på ett hörn. Grafiken är riktigt trevlig, tecknad i ljusa färger och musiken är lite mer modern än vad den brukar vara i slots med egyptiskt tema.

Superinsatser och vilda symboler

Om du har provat på Foxin’ Wins (också från NextGen Gaming) är du bekant med insatsfunktionen Superbet. Denna har NextGen Gaming stoppat in även i A While on the Nile, dock med en liten förändring. I stället för att Superinsatsen reglerar antalet vilda symboler på hjulen reglerar den de vilda symbolernas multiplikatorer. Ju mer du satsar, desto högre blir multiplikatorerna.
Vilken är då den vilda symbolen? Jo, det är farao själv. Han kan dyka upp på alla hjul och ibland ser han till att täcka ett helt hjul med sin närvaro.

A While on the Nile kan också ståta med ett free spins-läge. Gröna ädelstenar på hjul 2, 3 och 4 aktiverar fem gratissnurr för vilka åtminstone ett hjul alltid är ett jokerhjul. Jokerhjul, vilda symboler och multiplikatorer – du förstår säkert att free spins-läget kan vara ytterst lukrativt!